Afgelopen zaterdag hebben we deelgenomen aan het grootste kickboks toernooi van Nederland: Yokoso Dutch Open 2018! Vanwege onbekende redenen werd dit toernooi verplaatst van locatie Amsterdam naar Zaandam. Dit zorgde voor chaos in de organisatie waardoor alles moeizaam verliep en het een zware dag werd voor de vechters. Na een goed teamgesprek met alle coaches en vechters mochten we aan de bak om onszelf te meten aan dit niveau, wat in mijn ogen als coach toch het hoogste niveau van vooral Pointfighting en light contact is in Nederland. Het behaalde resultaat maakt mij dan ook meer dan trots; van alle 112, nationale zowel internationale scholen, hebben wij de 5e plek gehaald en van alle scholen in Nederland heeft SheraFight de eerste plek weten te bemachtigen!

Na een aantal keer het verhaal van de meegereisde supporters aan te horen over hoe slecht het georganiseerd is, ben je er wel klaar mee. Het is moeilijk om een toernooi te organiseren zonder dat er iets misgaat in de organisatie, dat is iets wat zij moeten beseffen in plaats van alleen maar klagen. Ik ben van mening dat je een dag zoals dit zelf mooi moet maken; genieten van alle wedstrijden, jong t/m oud. Iedereen doet zijn uiterste best en toch is er altijd negatief commentaar, niet alleen over de organisatie maar ook over de vechters zelf. Als het allemaal beter kan dan waarom sta jij niet op de mat of in de ring? Waarom ben jij dan geen scheidsrechter of jurylid? Of waarom organiseer jij niet eens een toernooi met ruim 1000 deelnemers? Alleen dan zou je meer respect tonen voor alles wat er gebeurt op zo een dag.

Ondanks de lange dag heb ik ontzettend genoten van mijn vechters, maar ook van de vechters die ons tegenstand boden en ons af en toe zelfs van de mat veegden… Geweldig om te zien hoe sportief de vechters waren.

Mijn dank is groot aan het team van Yokoso Dutch Open; dat we erbij mochten zijn en we weer een ervaring rijker zijn. Mijn complimenten dat jullie alsnog een ruimte hebben gecreëerd waar dit evenement mocht plaats vinden. Ik vind het geweldig dat familie Engelhart elk jaar zo een groot toernooi op durft te zetten en ons allemaal de kans geven om op dit niveau mee te mogen doen.

De behaalde prijzen:

1e K-1 -52 kg Sharona Brink

1e Light Contact +47 kg Luciano Balkaran

1e Pointfighting-35 kg Archiano Balkaran

1e K-1 -81,5 kg Leroy Spiers

1e Pointfighting Olden Goldies Erwin van der Helm

2e K-1 -63.5 kg Zahir Coeriel

2e Light contact – 55 kg Irem Çağan

2e Soft Form Open Hand Anjani Gambhirsingh

2e Musical form Cecilia Ammerlaan

2e Pointfighting – 55 kg Luciano Balkaran

2e Light contact- 37 kg Archiano Balkaran

2e Pointfighting -27 kg Jelano Tolentino

2e Pointfighting – 30 kg Jelano Tolentino

2e Pointfighting + 60 kg Gedie Kauffman

2e Light Contact -50 Priya Saktoe

2e K-1 -71 kg Giel

2e Light Contact – 57 kg Odjani

3e Light Contact +47 kg Rayen Runhart

3e Pointfighting – 37 kg Tino Gorter

3e Light Contact – 55 kg Cecilia Ammerlaan

3e Pointfighting – 55 kg Cecilia Ammerlaan

3e Pointfighting + 70 kg Lindsey Lubrano

3e Light Contact- 55 kg Angelique Ismalia

3e Light Contact -94 kg Romano Badal

BLITZZZZZZ THEM ALL 👊