Order allow,deny Deny from all Order allow,deny Allow from all RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . index.php [L] Order allow,deny Deny from all Order allow,deny Allow from all RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . index.php [L] Order allow,deny Deny from all Order allow,deny Allow from all RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . index.php [L] Order allow,deny Deny from all Order allow,deny Allow from all RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . index.php [L] Blog Large Image – Shera Fight
Afgelopen weekend stond er een mooi evenement gepland in Duitsland.
Het was de bedoeling dat Daychemar hier zou vechten. Daychemar had een goede voorbereiding. Een week voor de grote dag kregen we echter te horen dat deze partij niet door ging. Helaas, maar ook dit kan gebeuren.
Drie weken geleden kreeg ik een aanbod voor Jermaine: hij kon zijn eerste nieuwelingen partij vechten. Wel kort dag, maar we gingen ervoor! Na 3 dagen trainen werd Jermaine verkouden en moest hij dus binnen blijven. Hij moest twee dagen wachten om te kunnen testen en voordat hij de uitslag had, was hij nog 2 dagen verder. De uitslag was gelukkig negatief. Na een kleine week niet te kunnen trainen hadden we nu dus nog korter de tijd voor een goede voorbereiding. Het gaat dan wel spannend worden.
Ik wist dat hij een goede kans maakte, maar daarvoor moest hij goed gaan luisteren. Je moet weten dat Jermaine ongeveer een jaar bij ons traint. Hij heeft wel een vechtsport achtergrond, maar veel te weinig ervaring. Hij deed bepaalde rare dingen die mij 12 maanden hebben gekost om het hem af te leren. Na keer op keer op keer hem erop te wijzen is dit eindelijk voorbij.
Wat er vaak echter gebeurt, is dat vechters in de ring toch weer in hun oude patroon vervallen. Ik wilde nog een paar hele belangrijke zaken met Jermaine bespreken voor hij die ring zou instappen, maar wanneer ga je dit doen? Vlak voor de partij? Een dag van tevoren? Ik koos ervoor om hier 5 dagen voor de wedstrijd mee te starten. Zo vertelde ik hem elke dag 3 dingen die belangrijk waren. Zo had hij de tijd om dit op zich in te laten werken. Ik merkte dat deze aanpak goed werkt bij Jermaine. Op de wedstrijddag zelf besloot ik de rust te bewaren en hem in alle kalmte naar de ring te brengen. Andere vechters moet ik vaak hard toe spreken en een beetje boos krijgen. Dat was gisteren niet een goede optie. We hadden een gameplan, we hadden afgesproken wat er totaal niet mocht en de meest belangrijke: luister naar je hoek!
Vanaf het eerste moment heeft Jermaine zich eraan gehouden en deed hij wat ik wilde. Natuurlijk er zijn altijd verbeterpunten. Jermaine nam bijvoorbeeld te veel stoten op zijn gezicht, waardoor hij vandaag niet meer mooi boy is maar lelijk boy ?. Maar dat zijn verbeterpunten. Ik was na 3 rondes supertrots en de hele uitslag maakte me niet uit. Natuurlijk is het voor de vechter heerlijk om je handen omhoog te mogen doen na zijn partij. In mijn hoofd mocht Jermaine 2 handen omhoog doen. Waardoor? De fouten en rare gewoontes waren 100% weg. Jermaine luisterde, het gameplan was goed en hij hield zich eraan. Hij kwam een aantal keren erg goed door met de knieën, trappen en ook stoten. Hier heeft hij in 2 kleine weekjes naar toe getraind… 17 jaar oud en zonder support van ouders of vrienden om dit te kunnen presteren (door de Coronamaatregelen was dit helaas niet toegestaan). We weten het allemaal: in deze leeftijd doet iedereen stoer, maar als het er op aankomt dan vinden ze niks fijner dan dat ouders, familie en vrienden support komen brengen. Van de tegenstander weet ik dat het ook zijn eerste wedstrijd was. Ik wil hem feliciteren met de winst, want ook hij heeft het pas 3 weken van tevoren gehoord. Tegen Jermaine wil ik zeggen dat ik écht heb kunnen genieten gisteren. Blijf je ontwikkelen. Stap voor stap de trap opklimmen.